Arno Arts in zijn werkruimte onder zijn woning aan de Klarendalseweg

De werkplek – foto’s

Freelance fotografe Zefanja Hoogers heeft het talent mensen zuiver en sober neer te zetten en hanteert een inventieve combinatie van sociale, documentair en portretfotografie. Zij fotografeert op een indringende en toch vriendelijke manier, met gevoel voor menselijke waarde. Of zoals iemand haar zei: “Jij laat het mooiste van de mensen aan de wereld zien.”

Zefanja’s basis is Klarendal, Arnhem Noord, waar zij zich als een vis in het water voelt. Deze wijk mag vaak negatieve aandacht hebben gekregen, maar haar inspireert juist het bruisende, de vele etnische kleuren, de vele kunstenaars en creatieven.

Zij is daar actief binnen Wijken voor Kunst, een jaarlijkse manifestatie in een weekend van het najaar. Deze manifestatie biedt een podium voor alle creatieve wijkbewoners met verschillende kunstdisciplines, professionals en amateurs,  binnen de wijken Klarendal en Sint Marten.

Ter gelegenheid van de kunstmanifestatie van 16 & 17 september 2006 creëerde ze een serie onder de naam “Huiswerk”. Ze benaderde een aantal kunstenaars bij haar om de hoek om zich te laten portretteren in hun huiselijke werkomgeving of habitat.

——

Deze tekst is met beeld gepubliceerd in een magazine van Aargh! ontwerpers: mdma, Arnhems tijdschrift voor de culturele sector, 1e editie zomer 2006

Femke Hogenbosch in haar atelier in de oude school op de Heselbergherweg
Lique Schoot in haar atelier op de Saksen Weimar kazerne
Shay Karniel in zijn anti-kraak woning aan de Hommelseweg
Saskya Kamps in haar atelier aan de Beekstraat
Sjacco Dubois in zijn woning aan de Agnietenstraat
Hanneke van de Pol in haar werkruimte onder haar woning aan de Klarendalseweg

 

Share