Gert Jan en Marjan voor hun bijzondere huis aan de Rosendaalsestraat in Arnhem
Gert Jan en Marjan voor hun bijzondere huis aan de Rosendaalsestraat in Arnhem

Gert Jan en Marjan op de fiets

Vorige week vrijdag kwam ik Klarendal niet uit; een dag gevuld met overlegjes, fotootjes maken voor de deadline van de wijkkrant én andere communicatie kanalen, spontane ontmoetingen… Ondanks regen in de middag, heerlijk…

SPONSORING

Marjan had me gevraagd via de wijkkrant aandacht te besteden aan de actie waar zij en haar man Gert Jan mee bezig zijn; Klimmen tegen MS. Natuurlijk, initiatieven van bewoners draagt die wijkkrant een warm hart toe.  Maar ja, dan ben ik ook de fotograaf die het plaatje voor de wijkkrant maakt. En of de foto ook gebruikt kan worden voor hun eigen kanalen. Prima, het is tenslotte voor een goed doel. Daar ben ik dan stiekem een sponsor geworden, later waarschijnlijk zichtbaar op hun website en hun blog pagina.

LEUKE ONTMOETING, LEUK HUIS

Ik was al eens bij Marjan thuis geweest. Zij wonen al vijftien jaar – zacht gezegd – in een heel bijzonder pand met geschiedenis, ooit de coöperatieve bakkerij. Toch komt dat pand tijdens de koffie vóór de fotoshoot weer ter sprake. Toen Gert Jan wat details vertelde en aangaf dat hij oude foto’s van het pand heeft, moest ik weg… Anders zou ik in plaats van een foto maken voor een goed doel, opeens weer de historicus, verzamelaar en archivaris van de wijk Klarendal zijn; de wijk die ik met pijn in het hart een paar maanden geleden verliet maar waar ik gelukkig nog vaak – al dan niet voor werk – kom. Een ander keer de archieven in! Het is me toegezegd…

De foto werd leuk, de rest later. En voor Marjan en Gert Jan, succes op de fiets voor nu!

Share