Irene in Villa Klarendal

Laatst heb ik voor de wijkkrant van Klarendal weer een hele pagina met korte interviewtjes gevuld, heerlijk om te doen toch. Villa Klarendal is een lokale christelijke wijkgemeenschap. Vanuit hun identiteit willen zij als wijkbewoners actief werken en meehelpen aan de leefbaarheid van de wijk. Ik heb niets met geloof, maar was gecharmeerd van de verhalen die ik op deed.

Irene Noten – Tuinstraat (Spoorhoek)

“Van huis uit ben ik protestants (Suriaams Antilliaanse achtergrond, leeft sinds 1987 in Nederland , red.), maar in Nederland was ik nooit in de kerk geweest. Ik had er wél behoefte aan. Villa Klarendal voelt niet als een kerk, met van die banken. Dat vind ik niets. Ik ben vanaf het begin erg betrokken bij de Villa omdat het leuk is; beter dan thuis.”

“Voor iedere brunch en koffie op de zondagen doe ik de boodschappen én ik help ook bij uitgifte iedere dinsdag van de broodbank (iemand anders haalt het brood bij lokale ondernemers, red.) en de voedselbank. De Bijbelstudie die Villa Klarendal organiseert, is bij mij thuis. Afgelopen juli heb ik met Christelijk laten dopen. Als baby was ik me er niet van bewust, dus nu is het veel belangrijker voor me. Ja het neemt veel tijd in beslag,  maar met en voor mensen bezig zijn is geen probleem.”

Je kunt ook de hele pagina downloaden.

Share