Monnikenwerk tijdens Wijken voor Kunst

Dit jaar vroeg de organisatie Wijken voor Kunst op welke kunstenaars er bij een ondernemer in het Modekwartier wilde exposeren tijdens de jaarlijkse cultuurmanifestatie in de wijken. Eén aanmelding sprong daar uit: kunstenaar Jan Provoost had nog geen werk ten tijde van de aanmelding en wilde zich laten inspireren door de ondernemer waar hij mee gematcht werd.

Match

Zefanja ging op pad met prints van de kunstenaars bij de ondernemers die zich beschikbaar hadden gesteld voor het ontvangen van een tentoonstelling. Na wat sturing werden Jan Provoost en Peter Rutten aan elkaar gekoppeld; Jan heeft zich laten inspireren door de ruimte van KDW-96-ART, ooit ingericht voor een slagerij en later zuivelhandel; het zwart/witte tegelwerk komt terug in zijn werk. Maar gastheer Peter weeft met wol, en ook dat inspireerde: Jan heeft geweven met pen. Monnikenwerk! Het is een wonder dat Jan zijn tentoonstelling klaar kreeg voor 20 september jl.

Lokaal 9

Jan is  als amateurkunstenaar aangesloten bij kunstenaarscollectief Lokaal 9, een groep die onder begeleiding van Jan Meijering zijn oorsprong heeft in de Mariënburg in lokaal 9. Peter, Jan en Lokaal 9 zijn een duurzame relatie in gestapt; vele tentoonstellingen van hen volgden op Klarendalseweg 96.

Bewaren

Share