Meester/Gezel project

Begin april startten de eerste drie kanjers van VMBO ’t Venster als gezel bij meesters in het Modekwartier. Vicky, Angela en Siënna kozen Chris Meijers Collectie, Mirte Engelhard Fashion en Studio Bolder uit om bij in de leer te gaan. Op school loopt niet alles echt soepel en cijfers zijn vaak te laag; de meiden mogen dit project inzetten om te laten zien dat ze het wel kunnen. Een fantastische kans; zij leren nieuwe vaardigheden aan op het gebied van ondernemerschap én leren om hun fascinatie onder begeleiding om te zetten naar een tastbaar product.

Siënna bij Studio Bolder

Meester Gregorie  van Studio Bolder en gezel Siënna van Wordragen (16)  waren de eerste dag goed begonnen door elkaar te becomplimenteren over hoe ze zich gekleed hadden. Gregorie vindt het Meester/Gezel project erg goed: “Er zijn leerlingen die op de één of andere manier anders meekomen en moeite hebben met school. Dan is de praktijk duidelijker. En er kan zo maar een talent tussen zitten!”  Enkele weken later blijkt hoe goed het klikt tussen de twee; Siënna met een netpanty en Gregorie met een net-blouse – alsof ze het hadden afgesproken. De duurzame manier van werken met denim van Studio Bolder sprak Siënna erg aan, ze gaat o.a. een rok maken volgens dat concept. Gregorie is ondertussen erg enthousiast over de gedurfde en gewaagde ideeën van Siënna. “Ik zie haar groeien!” Samen hebben zij trouwens Omroep Gelderland ook al gehaald!

Presentatie

De eindresultaten van de mooie dingen die de dames gaan maken, zal plaatsvinden tijdens de Nacht van de Mode op zaterdag 10 juni. Het project gebruikt de kracht van de wijk door aan te sluiten op haar ambachtelijke, ondernemende identiteit. Nog nooit werden jongeren gekoppeld aan ondernemers in de wijk. Daarmee wordt een nieuwe verbinding gelegd.

Meester/Gezel  is een samenwerking tussen Kunstbedrijf Arnhem, Studio Ryn en VMBO ’t Venster en richt zich op verduurzaming van het project.

 

Bewaren

Bewaren

Share