Inloophuis zonder buurtpastor
De behoefte aan een buurtpastor blijft, maar Ellie gaat met pensioen.
De behoefte aan een buurtpastor blijft, maar Ellie gaat met pensioen.
Voor een gemaakt persbericht om diverse activiteiten aan te kondigen tijdens De Week van Lezen en Schrijven, gebruikte ik voor de lokale media een eerder gemaakt beeld uit de beeldbank van Rozet.
Een vrijplaats waar jong en oud met spuitbus, kwasten en verfrollers hun fantasie de vrije loop kan laten gaan: de 'Hall Of Fame' bij graffiti gedoogzone Sportpark de BakenHOFis een plek waar zowel professionele graffitispuiters als jong talent legaal aan hun graffiticreaties kunnen werken.
Voor de zomervakantie start de campagne voor The Big Draw, het grootste tekenfestival ter wereld. De Cultuurmakelaars van Rozet doen graag in de krochten van de wijken mee met de ramenroute, en daar zijn makers voor nodig. De in 2023 gemaakte foto’s worden daarvoor ingezet.
De ene Cultuurmakelaar van Rozet (rechts) is zwanger en de andere (links) vervangt haar tijdens het zwangerschapsverlof.
De Klarendalse wijkkrant heeft al jaren een rubriek ‘Wie Ben Jij Nou?’ waar redacteuren willekeurige mensen interviewen: iedereen heeft een verhaal en de redactie vindt de rubriek enorm waardevol.
Bewoners zijn trots op Presikhaaf en Plattenburg Arnhem. Daarom wilden zij in de spoortunnel de geschiedenis van de wijk vereeuwigd.
Jeugdfonds Sport & Cultuur ziet graag alle Arnhemse kinderen meedoen aan culturele activiteiten, de Cruyff foundation wil dat met sport. Samen focussen zij zich in de aandachtswijken op de Cruyff Courts op een gevarieerd aanbod wat alle kinderen bereikt. In Malburgen zijn een maand lang door de cultuurmakelaar van Rozet, collega’s en aanbieders uit de wijk.
In het voorjaar van 2020 maakten de wijkagenten van de Arnhemse wijk Klarendal contact met de lokale media, om wijkbewoners er van op de hoogte te brengen dat hun post ondanks de corona weer meer open ging om contact te kunnen hebben met de wijk én om hun jonge collega Cees voor te stellen.
Rozet – taal, kunst en erfgoed in Arnhem, Rozet in de Wijk levert bijdrages aan het stedelijke project ‘Kansrijk Opgroeien’, uitgezet door de gemeente Arnhem in de kwetsbaardere wijken van de stad.
Op donderdagmiddag 11 april opende burgemeester Marcouch officieel Rozet op de Bult in buurthuis De Beijer in de Arnhemse wijk de Geitenkamp.
Tussen het Bruishuis en Akker 71 in Malburgen Oost, is vier jaar geleden op een braakliggend stukje onbestemde grond, de Buurtakker gestart. Wat ooit grasveld, hangplek en hondenpoepveld was, is omgetoverd tot een biodiverse natuurrijke buurttuin waar ook groente wordt gekweekt.
Voor De Wasplaats, een wijkwasserette in de Arnhemse wijk Klarendal – maar veel meer dan een wasserette – is er een PR taak.
Arnhemse jongeren ervaren hoe ze invloed kunnen krijgen op hun eigen leefomgeving en ontwikkelen daarbij belangrijke vaardigheden voor de 21ste eeuw.
Marja Goddijn heeft haar werkplek op zolder in Sint Marten Arnhem eindelijk ingericht. Eerder maakte ze haar leuke creaties ergens in een hoek van de woonkamer, nu aan een werkblad met prachtig uitzicht over de straten van haar wijk.
Nathalie Moens is één van de deelnemers aan het Wijkatelier, waar onder professionele begeleiding bewoners uit de wijken Sint Marten en Klarendal wekelijks gratis lessen krijgen in het maken van beeldende kunst.
Sinds afgelopen december is er op de Hommelstraat Arnhem nieuw leven geblazen in café TAPE. Onder bezielende leiding van Wendo Kroon is TAPE een klein beetje het zelfde, maar toch vooral vernieuwd met grote en kleine redenen er weer eens binnen te lopen.