‘Bloed kruipt waar het niet gaan kan’

In het winkeltje OOgst van de Wasplaats, werkt sinds een jaar Jos Schouten als ‘winkeljuf’. Om zich heen kijkend leek er meer uit de ruimte te halen en bloed kruipt waar het niet gaan kan – aldus Jos. Ze bedacht de lege muur van de Wasplaats met een extra spotje te gebruiken als galerie.

KUNST IN KLARENDAL

Vijftien jaar geleden, toen er de eerste geldstromen naar Klarendal kwamen om de leefbaarheid te verbeteren, was Jos de initiatiefneemster van ‘Kunst in Klarendal’. Kunst ontmoet, kunst verbindt. Twee jaar lang was er een groepstentoonstelling in het toenmalige wijkcentrum aan de Rappardstraat; kleinschalig, ontmoetend, gezellig.  Anderen namen het stokje over en daaruit is de jaarlijkse kunst- en cultuurmanifestatie Wijken voor Kunst ontstaan die aankomende 24 september haar 13e editie beleeft.

WISSELENDE GALERIE

Jos dook de archieven in (zie ook foto, de poster van Kunst in Klarendal 2003)  en heeft enorm veel kunstenaars benaderd die destijds deel namen aan de expositie. Velen van hen zijn bereid om een tentoonstelling van hun werk onder hun hoede te nemen; iedere maand maakt een andere kunstenaar gebruik van de muur in de Wasplaats en tot en met september 2018 zijn de maanden al gevuld! Dus, de ‘Wasplaats goes arts’!

WIJKEN VOOR KUNST

Op 24 september zal de ontmoetingsruimte van de Wasplaats voorin, aangekleed zijn met een groepstentoonstelling van alle beeldende kunstenaars die er in de komende dertien maanden hun werk op hangen.

De Wasplaats – Klarendalseweg 439 – Arnhem

Deze content is met een ander beeld eerder gepubliceerd op de website van de Wasplaats

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share