Zingen in je oude klaslokaal

Karin Kasteel is geboren en getogen Klarendalse. Haar moeder en drie zussen wonen er nog steeds, haar broer in de buurt van de wijk. Zelf is ze na wat omzwervingen terecht gekomen in Zevenaar waar ze samen met haar huidige partner Wian leeft. Karin en Wian delen hun passie in muziek.

Kunsten

Karin zit al jaren op een theatergroep en zong in een koor. Haar partner Wian heeft al bijna dertig jaar een band met de naam Crash Out, rock en blues! Enkele jaren geleden stonden haar vriendin van de toneelclub en Karin opeens spontaan mee te zingen met Crash Out. Karin is daarna gebleven. Het koor is verlaten en bij Crash Out maken Karin en andere dames ondertussen de dienst uit qua repertoire! Belangrijkste motivatie: plezier hebben.

Schoolgebouw

In 2016 heeft de band Crash Out zich aangemeld als deelnemer aan Muziek bij de Buren. Het matchen is voor de (vrijwillige) organisatie een hele uitdagende klus. Net toen zij dachten dat ze klaar waren, ontdekten ze dat ze Crash Out waren vergeten te matchen. Na wat wisseltrucs is de band uiteindelijk gekoppeld aan Rosendaalsestraat 373, en nog niet zo lang tot woningen omgebouwde opgeleverde school – de Sint Jansschool. Zo maar. Dat leek ze wel wat. Tijdens de matchingsavond in november in Luxor Live ontmoetten gastheer/vrouw en artiest elkaar. ‘Hé!’ denkt Karin als ze Edward en Eva ontmoet en het adres hoort ‘Dat is mijn oude school, wat grappig!’ Het bleek niet alleen haar oude school te zijn; Edward en Eva wonen ook nog eens in de ruimte van het gebouw wat ooit het klaslokaal in de bovenbouw van Karin was, met de naam Fauna. ‘Iedereen werd en super enthousiast van.’

Locaties om te zingen

Karin en de band Crash Out hebben ook een band opgebouwd in het Memorarium, de voormalige Sint Janskerk waar zij vroeger als kind kwam. ‘Maar daar kwam ik meer om met vriendinnetjes en vriendjes te rommelen en te klieren…’ vertelt Karin met een ondeugende glimlach. Met Crash Out hebben ze al twee keer opgetreden tijdens Wijken voor Kunst in september. Ons gesprek vind ondertussen plaats in Helder Eetcafé. Als we afronden vraagt zij eigenaar Tom of zij soms ook niet live optredens organiseren; binnen de kortste keren komen Tom en Karin er achter dat hun ouders buren geweest moeten zijn, boven Van Uffelen – en oude Klarendallers zullen weten waar dit op de Klarendalseweg was.

De tweede zondag van december

Karin is heel vaak in Klarendal, maar dat er ooit een aanleiding zou zijn om bij haar oude basisschool binnen te gaan had ze niet gedacht. ‘Het was zeker heel bijzonder. Mijn hele familie is die dag ook langs gekomen voor één van de optredens. Sommigen van hen hebben óók op de Sint Jansschool gezeten.’ Voor 2017 heeft Crash Out zich weer aangemeld. Maar dit jaar zullen er minder verrassingen zijn: ‘Een vriend van Wian was vorig jaar langs gekomen in de Sint Jansschool en had het evenement ook verder bezocht. Hij was zó enthousiast dat hij zich als huiskamer heeft aangemeld met de wens om ons Crash Out te gast te hebben.’ Wel wéér Klarendal; gastheer 2017 Rob woont op de JP. Heijestraat.

Foto: Karin op de trap voor de school aan de Rosendaalsestraat waar ooit de klassenfoto’s werden gemaakt

__________________________________

Dit artikel is eerst geschreven om nog artiesten te werven voor Muziek bij de Buren Arnhem. In de wijkkrant van Klarendal verschijnt na de sluitingsdatum een ander versie die hier te lezen is.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share