Buurvrouwen ondernemers in Klarendal

Als project is het Modekwartier in de wijk Klarendal Arnhem al enkele jaren af.  Maar het gebied blijft constant door ontwikkelingen gaan en de verhalen van de ondernemers blijven boeiend om te horen. Wat beweegt hen? Hoe is het ondernemersklimaat in de wijk? Vandaag het verhaal van Rian Verhagen  en Jet de Bruyne, Zuijders en de Bakbarwinkel.

Waarom Modekwartier?

Rian Verhagen en haar partner Marcel Suijkerbuijk hadden een Italiaanse delicatessenwinkel in Doesburg, maar wilden liever een zaak in hun eigen woonplaats Arnhem. Na een korte zoektocht viel hun oog op het hoekpand in Klarendal, waar aan het begin van de 20ste eeuw een kruidenierswinkel van De Gruyter gevestigd was. Marcel heeft dertig jaar geleden in Klarendal gewoond en was blij verrast met de veranderingen in de wijk en de creatieve uitstraling sprak hen aan. Met wat navraag bleken ze het te kunnen huren voor hun mediterrane delicatessenzaak. Hier worden verse maaltijden en cateringen verzorgd. Rian: ‘Klarendal is een wijk met potentie, levendig en gezellig.’ Op vrijdagen is hun gezellige restaurant geopend.

Jet de Bruyne is eigenaresse van de Bakbarwinkel, waar ze in de eerste instantie binnen kwam als klant. ‘Ik deed een jas aan die me precies paste!’ Het werken als zaterdagkracht groeide uit naar de overname van de Bakbarwinkel. De winkel breidde ze uit met een knusse huiskamer waar gasten koffie met versgebakken taart kunnen nuttigen en een extra workshopruimte achterin het pand. Jet: ‘Ik heb wel nagedacht over de locatie. Maar deze locatie midden in een levendige woonwijk met veel andere creatieve ondernemers om me heen, is fijn. De winkel is makkelijk bereikbaar en mensen kunnen gratis parkeren.’

Hoe trekken jullie samen op?

Rian en Jet beginnen door elkaar te babbelen over samen koffie drinken, de één haalt versie eitjes bij de boer voor de ander of andere boodschappen. Waar mogelijk werken zij samen als ondernemers, het hartige van Zuijders gecombineerd met het zoete van de Bakbarwinkel. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij een catering op locatie of een high tea. Rian: ‘Verder hebben we elkaar afgelopen zomervakantie in Italië ontmoet.’ Jet: ‘Mijn zoon van 18 werkt vrijdag in het restaurant van Marcel en Rian.’ Het is duidelijk: Rian en Jet trekken veel met elkaar op.

Klarendal?

Rian vindt Klarendal een kleurrijke wijk: ‘Ik sta achter het idee van het Modekwartier. We zoeken de verbinding op met andere ondernemers, door bijvoorbeeld relatiegeschenken in Klarendal te kopen. We delen ook onze ervaringen met hen. Met de buurtbewoners maken we graag een praatje en we helpen elkaar waar dat nodig is.’

Jet heeft er vroeger een aantal jaren in Klarendal gewoond en hier nu ondernemer zijn, voelt opnieuw vertrouwd: ‘Een gevoelskwestie. Het verbinden met buurtbewoners naast de samenwerking met medeondernemers, maakt Klarendal voor mij tot een unieke plek in Arnhem.’

www.zuijders.nl | www.bakbarwinkel.nl | www.bakbar.nl

——

Deze serie artikelen wordt aangeboden door Stichting Project aan ondernemersvereniging DOCKS. ‘De ondernemers verdienen bredere communicatie en een breder publiek’, aldus Chris Zeevenhooven, voorzitter van DOCKS en Stichting Project.

Share