‘Dapper doen doe je maar met je eigen geld…’

Minister Blok deelde eind 2013 de rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap uit aan Volkshuisvesting Arnhem, voor al het ontwikkelwerk wat zij in de wijk Klarendal verrichtte. Vervolgens kwam hij op bezoek om te zien hoe dat er uit ziet. Maar dat deed hem niet van zijn politieke standpunt veranderen.

Gouden Piramide tourt door de wijk

De Gouden Piramide reist momenteel door de wijk en staat in de etalage van kunstenaar Arno Arts. Uiteraard werd daar een stop gemaakt met directeur van de Volkshuisvesting Gerrit Breeman. Tijdens de gesprekken hield Blok zijn aangescherpte regelgeving ‘wat wel en wat niet’ voor de corporaties strak aan. Bewoners en ondernemers spraken de hoop uit dat hij na dit bezoek de wetten vanuit Den Haag tóch wat versoepelt.

Dapper doen

Volkshuisvesting Arnhem die zichzelf 100% wijkontwikkelaar noemt, mag dan prachtige dingen hebben gedaan voor de wijken in de stad  – maar hier houdt het op. Ondernemer Gerrit Weeren, Okimono (foto), deed ook nog een poging door de minister te laten zien Hoe Wij Dat In Klarendal doen. Maar nee, ‘Dapper doen doe je maar met je eigen geld’ en weer begon de minister over die boot in Rotterdam.

PS: directeur Gerrit Breeman houdt er in 2018 mee op; hij voelt zich geen beheerder van vastgoed.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share