Lion waagt een moment

Na de hotelschool was hij op zijn 21e de jongste Nederlandse gerant van een sterrenrestaurant. Na vele omzwervingen in binnen- en buitenland heeft Lion bijna twintig jaar later twee horecaondernemingen onder zijn hoede in de binnenstad.

Ondernemen

Lion Hermsen was na die omzwervingen terug in Arnhem en werd voor twee jaar bedrijfsleider van Goed.proeven in Klarendal. Daarna trok hij zich terug om een bedrijfsplan te schrijven; hij wilde zelfstandig worden en wel in de binnenstad. Want daar stonden genoeg interessante veranderingen in de planning. Ondertussen lanceerde hij vanuit passie zijn eigen koffiemerk Koffiemomento. Die naam is door zijn vrouw van Italiaanse komaf gekomen, die altijd ‘een koffiemomento inplande’ tijdens de dag.

Rozetkwartier

Vanwege zijn brede betrokkenheid bij de ontwikkelingen van de Zuidelijk Binnenstad, werd het Lion in 2012 uit vijf ondernemers gegund om de horecaexploitatie op zich te nemen in het spiksplinternieuwe Rozet. De naam Momento was snel bedacht. Bij Momento eet je wereldkeuken georiënteerd, creatief, niet te stijf en tussen een brede doelgroep. Middels het concept ‘food sharing’ (gewoon, allemaal lekker eten op tafel en van elkaars bordje prikken) is er op een bijzondere manier tijd voor elkaar in je gezelschap.

Nog meer ondernemen

Lion kwam als jongen regelmatig met zijn vader in de waag op de Markt. Sinds Momento fietste hij tweeënhalf jaar dagelijks langs dit leegstaande markante pand wat iedereen kent. Zonde! Uiteindelijk durfde hij ook deze stap aan. ‘Binnenkort komen hier de wekelijkse markten en de geplande aanpassingen in dit gebied zijn heel aantrekkelijk’, aldus Lion. Na een half jaar strippen in de Waag (‘alle oude zooi er uit!’) is Gewaagd Proeflokaal een bar geworden met – geïnspireerd op de horeca uit Noord Spanje – ‘pinchos’, heerlijke kleine hapjes voor bij de borrel.

Met 42 man personeel en alle verantwoordelijkheden, is het een wonder dat Lion een moment waagde aan OogopArnhem.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share