‘Noem mij maar kraker van het eerste uur…’

Het Huis van Puck bereidt in samenwerking met Theatergroep Klare Taal, Kunstbedrijf Arnhem, dansschool Versteegh, Jimmy Deegens (Nachttheater) en vele anderen, een theatervoorstelling voor die op straat uitgevoerd zal worden tijdens de Nacht van de Mode op zaterdag 11 juni. Daarvoor bezochten zij bewoners om hun verhalen aan te horen, het thema van de avond is namelijk ‘treasures’ . Die verhalen uit de wijk zijn op meerdere manieren materiaal voor het theaterproject;  ‘Verhalen uit Klarendal dienen als materiaal voor een schatkaart. Een kaart naar theatraal geluk.’

Nico van Putten (foto) wilde zijn verhalen wel delen met de projectgroep en vertelt uitgebreid, met veel enthousiasme. Hij kwam als jonge kunstenaar van de academie in 1973 in Klarendal wonen. ‘Noem me maar kraker van het eerste uur.’ De sloophamers bereikten in die jaren zijn kraakwoning nét niet, dus hij woont er nog steeds (netjes met een huurcontract) en is niet van plan weg te gaan. ‘Wij kunstenaars onder elkaar zagen toen wel een soort van Monmartre voor ons. Zoveel jaren verder is het er uiteindelijk ook wel op gaan lijken!’

De werkgroep zocht nog meer oude bewoners op voor een gesprek. Wat zijn daar de (verborgen) schatten? Welke gebeurtenissen zijn waardevol geweest? Waarom? Wat of wie is een treasure in deze wijk? Heb je een treasure in jouw huis? De verhalen dienen voor zowel ‘soundscapes’ (alle gesprekken zijn opgenomen) als een script.

We kunnen tussen de kruising van de Akkerstraat en de Wereldkeuken een kijkdoos verwachten, flashmobs, klagende dames, een virtual reality groep, monologen, gedichtenvoordragers en nog veel meer: alles met een gouden tintje. Laat je verrassen, 11 juni Klarendalseweg.

En érgens komt dan het verhaal van Nico terug.

Bewaren

Share