Voorlees oma

Woensdag was het feest in park Presikhaaf voor de kinderen: Kinderkunstfestival Kunsmake – een initiatief van kunstenaarscollectief Locatie Spatie –  trok alle actieve partijen uit de wijk naar het park en de middag was gevuld met muziek, workshops, circus, voorstellingen, theater en enorm veel meer. Alles voor de kunst! Aangezien lezen ook een vorm van kunst is, wilde de organisatie iets doen met boeken.

Dame tijdens Kunsmake

Ze vroegen de Bibliotheek aanwezig te zijn op het festival én zochten een voorlees oma. Op de Vrij Nederlandstraat waar burenhulp organisatie ‘Voor elkaar’ op de hoek van het winkelcentrum vaak bijeenkomt, wees iedereen direct naar mevrouw Marguerite Benschop. Deze bezoekster moest het worden, daar was iedereen het over eens! Dus Marguerite zat in het park de hele middag op de bank kindjes voor te lezen en werd en soms schor van. Haar favoriete bezoekster was Sari, die kroop soms helemaal tegen de voorlees oma aan. Maar samen kletsten ze ook over een heleboel andere dingen.

Rode hoed, paarse jurk

De voorlees oma zag er wel héél charmant uit. ‘Ja,’ legt Marguerite uit, ‘dat is de kleding code van de Red Hat Society, paars met rood. Alleen de rode hoed ontbreekt vandaag.’ Deze club is voor vrouwen die ongecompliceerd plezier willen maken; niets hoeft en alles mag. En dan zijn het vrouwen van 50 plus. De voorlees oma van Kunstmake glimlacht daarbij; zij is de 50 al een tijdje gepasseerd en heeft veel plezier in deze club. ‘Wij hebben geen goed doel ofzo. Dat zijn we zelf!’  Door zich in outfit aan te kleden wilde ze er deze dag ook wat aandacht voor vragen.

Het lijkt er op dat dit is gelukt!

Share