Saakje’s bakboek

Ze houdt van bakken, dat moge duidelijk zijn. Wat begon met het ontwerpen van een bakservies als afstudeerwerk productdesign bij ArteZ, mondde uit in een boel dingen die met bakken te maken hebben. En nu komt er een droom uit van bakmeisje Saakje: het Zoete Bakboek – en geheel Arnhems product wat eerdaags van de drukker komt.

ALLEBEI UIT EEN MAL

Toen haar afstudeerwerk alleen te zien was op tentoonstellingen, ontstond het idee om een mobiel barretje te bouwen en dat servies in te zetten voor catering van taartjes op locatie. De overeenkomst: zowel keramiek als een taart komt uit een mal en wordt gebakken in de oven. Saakje Visser had toch al een fascinatie voor bakken en het eerste barretje werd uiteraard zelf ontworpen maar ook zelf in elkaar getimmerd.

MODEKWARTIER

Ondertussen is er sinds enkele jaren een Bakbar winkel in het Modekwartier met hele leuke spulletjes (gereedschap, ingrediënten, pakketjes en meer), een online winkel, een Koekbar, een bakmeisje en een TV rubriek bij Koffietijd als één van de bakdames van Koopmans. Voor Saakje de productontwerper is weinig tijd. Maar diverse uitingen binnen haar bakwereld zijn wel van eigen hand, zoals bijvoorbeeld het ontwerpen van een nieuw serveerkarretje of de vormgeving van de winkel. Ooit zou Saakje haar eigen productlijn willen hebben, met zelf ontworpen bakspullen, ‘Maar dat is een droom, ik ben er nog niet bekend genoeg voor…’

BAKBOEK

Een andere droom is nu in ieder geval wèl uit gekomen. Op de foto laat Saakje de proefdruk zien van haar eigen Zoete Bakboek! ‘Met recepten, boodschappenlijsten én party planning. Zo kan iedereen aan de slag als een professionele cateraar.’ Het boek staat vol met tips voor een kinderfeestje, een zoete picknick – en heel bijzonder: een troosttafel en natuurlijk een trouwtafel.

ARNHEMS

Even zo bijzonder is het feit dat dit boek een volledig Arnhems product is, een samenwerking tussen allerlei ondernemers in de stad. De ruim honderd recepten zijn natuurlijk van Saakje zelf. De uitgever is creatieve uitgeverij Loopvis, de vormgeving is van Karina Dimitriu, de foto’s zijn van Masha Bakker, alle rekwisieten voor de foto’s komen uit Arnhem en zodoende is het geheel ‘Made in [Arnhem]’.

Het Zoete Bakboek ligt 7 mei in de winkel. In de Bakbar aan Klarendalseweg 434 zal Saakje zelfs aankomende zaterdag signeren. Lukt het niet daar langs te gaan en wil je er toch zeker mee aan komen op Moederdag op 8 mei: bestel het online en het wordt zaterdag bezorgd!

Bewaren

Bewaren

Share