Theo en het kleine Klarendalse boekje

‘Op Klarendal, van tegeltjeswijsheid naar tegeltableau’ is een kleine ode aan de wijk Klarendal in boekvorm. De zojuist in de wijk gevestigde uitgeverij in de oude Gemeente Spaarbank Loopvis – ofwel Marije Sietsma – schreef portretten, fotograaf David Jagersma (ook bewoner van de wijk) fotografeerde wijkbewoners bij hun thuis mét een attribuut uit het Modekwartier. Theo was van de partij!

Klarendaller Theo

Het 70 pagina tellende boekje werd tijdens de Nacht van de Mode gepresenteerd. Eén van de Klarendallers in het boekje is Theo. Theo staat met zijn buren en vrienden dagelijks op de Klarendalseweg om een uur of zes te kletsen, het voetbalnieuws door te spreken. Het stuk over Theo kopt dan ook: ‘Als ik moest kiezen tussen trainen en de meisjes, was de keus snel gemaakt.’

Zijn hand gaat om de vijf minuten omhoog: hij groet iedereen! Iedereen kent Theo dan ook.  Hij en zijn familie vinden het boekje ‘leuk en geinig’. Theo gaat er mee op pad, om Klarendal te promoten – voor zover hij dat al niet deed!

Uitgeverij Loopvis

Marije Sietsma zag het maken van dit boekje als een inburgeringscursus. Zij kent nu de sfeer, het DNA en de samenstelling van de wijk op haar duimpje. “Klarendal is de Jordaan van het oosten. Een authentieke volkswijk. Een buurt waar zodra de zon schijnt hele woonkamers zich verplaatsen naar de stoep. Maar Klarendal is ook een Vogelaarwijk. Een achterstandsgebied in ontwikkeling en een wijk die regelmatig in het nieuws komt vanwege vechtpartijen of drugsoverlast” aldus Uitgeverij Loopvis. Theo poseert graag voor de foto mét het boekje waarin hij een hoodie draagt van Engelhard Fashion, in de etalage van de uitgeverij.

Het boekje is voor €11,95 te koop op Klarendalseweg 103.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share