Wie ben jij nou? Jan en Mailo

Voor de rubriek Wie Ben Jij Nou, zeven maal per jaar in Wijkkrant Klarendal – wordt een enkele keer een spontaan verhaal uit de wijk verteld. Zo maar, omdat je ineens een babbeltje staat te maken terwijl de camera bij de hand is.

Modekwartier

Wandelend over het Elly Lamakerplantsoen, ofwel de Putstraat en de Koolstraat, roept Jan Heikamp dat hij graag gefotografeerd wil worden. Hij dacht dat we van TV Gelderland waren, maar nee – het is de wijkkrant maar.

Jan woont niet in Klarendal. Hij is opgegroeid in het Broek, toen naar Zuid, toen Duitsland en toen kon hij hier niets vinden. Daarom nu woont hij in Doorwerth. Maar hij is wel heel vaak in Klarendal. Op de Koolstraat is hij namelijk mantelzorger voor zijn vriendin. Of, een vriendin. Dat is niet helemaal duidelijk. “Ze heeft die rotziekte…” aldus Jan. Dat is niet makkelijk, maar hij doet het graag. Soms drinkt hij dan een pilsje op straat met vrienden die hij hier heeft gemaakt. Zijn vriend wil niet op de foto.

Oud hondje

Jan heeft altijd zijn hondje Mailo bij zich. Mailo is 17 jaar oud. “Ik denk dat zijn laatste dagen zijn aangebroken” vertelt Jan een beetje droevig. Hij pakt Mailo na het fotomoment op en knuffelt hem hartstochtelijk. Jan verder: “In Klarendal zijn ze vriendelijk en gezellig. Import of export, ze zijn altijd aardig. Maar dat ben ik ook!” Dat beamen we.

Veel succes Jan, met vriendin en Mailo.

Bewaren

Bewaren

Share