Verhalenmevrouw

Broek in de Pan is een rijdende keuken die vanaf 16 maart vijf weken lang drie dagen in de week door het Arnhemse Broek reist. Yvonne Laan zal alle dagen in en om de mobiele keuken te vinden zijn. 

Verhalenkok

Officieel is Yvonne de artistiek leider, maar ze noemt zichzelf liever verhalenkok. Zij is voormalig postbode, bewoonster van het Arnhemse Broek en bovendien theatermaakster. ‘Ik ben echt een verhalenmevrouw; toen ik postbode was verzamelde ik al verhalen van mensen die op mijn pad kwamen. Koken en samen eten is de ultieme situatie om mensen samen te brengen, te ontmoeten en verhalen te verzamelen.’ Bewoners van het Arnhemse Broek kunnen dus aangesproken worden door Yvonne met de vraag hun favoriete recept met haar en het publiek te delen.

Nog meer theater

Daarnaast zal o.a. muzikant en theaterman Wim Hilgeman zich even zo goed laten voeden door de verhalen die hij hoort. Terwijl het publiek aan het einde van het kookfeest aan het proeven is, zal hij de gastkok bedanken met een heel speciaal en theatraal stukje muziek.

—-

Het volledige bericht is te vinden op Arnhem Direct en het project, wat 16 maart 2018 start, is te volgen via Facebook.

 

Share