Wendo is blij in de oude buurt terug te zijn!

Sinds afgelopen december is er op de Hommelstraat Arnhem nieuw leven geblazen in café TAPE. Onder bezielende leiding van Wendo Kroon is TAPE een klein beetje het zelfde, maar toch vooral vernieuwd met grote en kleine redenen er weer eens binnen te lopen.

Collega’s

We kennen Wendo Kroon in Arnhem van o.a. de Klarenmarkt, de Kademarkt en de Wereldkeuken. ‘Ik ben blij weer in de oude buurt terug te zijn!’ vertelt Wendo. Samen met haar collega’s Isis, Jimmy en Leonie verzorgen zij er een gevarieerd programma vanuit zowel de keuken als in evenementen.

Vegan

Uit de keuken komt een wisselende kaart, zijn er alternatieve biertjes (ook van de tap!) en alternatieve frisdranken ‘En keigoede koffie!’ natuurlijk. Deze maand is TAPE iedere maandag en dinsdag omgetoverd tot pop-up restaurant, met veganistische gastkok Demian Parasmo. ‘Dat heeft Arnhem nog niet voor handen en is up-coming’ aldus Wendo. Het pop-up restaurant dient tevens als proeftuin; wellicht blijven enkele veganistische recepten in de keuken hangen en misschien is het zelfs voor herhaling vatbaar.

Lekkers, muziek, tentoonstellingen

Maar altijd zijn er taarten, cakes en quiches die het team bereidt voor gasten. Ook buurtbewoners zelf laten hobby’s uit de hand lopen en leveren heerlijke taartjes met spinazie en noten. Verder heeft TAPE iedere zaterdag of zondag gratis live muziek en voorstellingen én iedere maand is er een andere expositie ingericht. Eerder waren fotografen Carel Lanters & Aracelli, Amber en Zefanja aan de beurt. In mei heeft het Wijkatelier een kunsttentoonstelling ingericht. Wendo wil het liefst Arnhemse kunstenaars, maar de te exposeren werken moeten in ieder geval kwaliteit hebben.

Samen op de Hommelstraat

Vanuit TAPE verenigen zich sinds kort ook inofficieel de ondernemers op de Hommelstraat. Ze overleggen waar ze elkaar vanuit een gunfactor eventueel kunnen steunen. TAPE benadert bijvoorbeeld Syrisch eethuis Damascus over vegetarische hapjes om aan te bieden in het café. Tijdens de Nacht van de Mode blazen de ondernemers samen dit deel van de wijk nieuw leven in. Op de Hommelstraat kunnen we op 9 juni versieringen, drankjes, hapjes en een feestje verwachten.

Voor al het actuele, zie facebook.com/TAPEarnhem

TAPE – zeven dagen open – Hommelstraat 66

MA. DI. WO. 16u – 23u // DO. VR. ZA. 13u – 01u // ZO. 14u – 22u

 

 

Share