Nathalie en de bloemen uit haar jeugd

Nathalie Moens is één van de deelnemers aan het Wijkatelier, waar onder professionele begeleiding bewoners uit de wijken Sint Marten en Klarendal wekelijks gratis lessen krijgen in het maken van beeldende kunst.

Bloemenportretten

Het Wijkatelier helpt je het beste in jezelf te ontdekken en bijzondere werken te maken. Vanaf maart kon men mee doen met het schilderen of tekenen van bloemen en iedereen werd uitgedaagd: hoe ziet het boeket eruit dat jij wil schilderen? Weelderig, bescheiden, verwelkt of net geknipt? Er werd een boeket op tafel gezet en deelnemers gingen aan het werk.

Zuid Afrika

Nathalie kwam daar niet mee op gang. Zij zocht een andere invalshoek om met het thema te werken, namelijk haar jeugd. Opgegroeid in Zuid Afrika en relatief nog maar kort terug, zocht zij haar fascinatie voor aloë, koraalbomen en andere inheemse bloemen op: daar kon ze mee verder. Ook de magnolia heeft een belangrijke bloem voor Nathalie: bij haar geboorte is daar speciaal voor haar een tulpenboom geplant.

ArteZ

Nathalie heeft de kunstacademie gedaan, ofwel ArteZ. Na een moeilijke periode is zij een jaar geleden in een burnout terecht gekomen. ‘Werken in het Wijkatelier prikkelt wel om weer met mijn handen bezig te zijn. Heerlijk!’

Tentoonstelling

De hele maand mei hangt werk van Nathalie in Café TAPE aan de Hommelstraat. Samen met al het andere bloemenwerk uit het Wijkatelier is daar een herdenking ingericht aan twee bijzondere onlangs overleden wijkbewoners (Dirk en Arno staan ook op de foto). ‘Dat is lief. Maar het Wijkatelier mag ook op zichzelf staan: zonder deelnemers geen Wijkatelier.’

Lees de aankondiging van de expositie-opening op Arnhem Direct.

Share