‘Lezen is kennis en kennis is vrijheid’

Op donderdagmiddag 11 april opende burgemeester Marcouch officieel Rozet op de Bult in buurthuis De Beijer in de Arnhemse wijk de Geitenkamp. De burgemeester las het publiek voor uit het kinderboek ‘Kikker en pad’ van Arnold Lobel, aanwezige kinderen hingen aan zijn lippen.

Burgemeester opent wijkbibliotheek

Daarna benadrukte hij hoe belangrijk lezen is: lezen is kennis en kennis is vrijheid. Bovendien door boeken te lenen in zo’n prachtige huiskamer als Rozet op de Bult, óf er ongedwongen je boek te gaan lezen, ontmoet je ook nog eens buurtbewoners. De burgemeester was blij verrast met de gezellige drukte in De Beijer, waarna hij de boekenkast samen met een jonge buurtbewoner onthulde.

Wijkbewoners zijn blij: bijna twintig jaar geleden sloot de wijkbibliotheek aan de Druckerstraat en de bibliobus verdween uit de wijk in 2015. Nu is er dus een wijkbibliotheek in de vorm van een huiskamer in de wijk voor terug gekomen.

Rozet op de Bult

De uitleen van de boeken wordt gedragen door vrijwilligers vanuit De Beijer en stichting Kunst op de Bult. Maar Rozet op de Bult staat voor meer dan lezen en lenen. Rijnstad coördineert er twee middagen in de week voorleesactiviteiten voor de jeugd vanuit de boekenkast én is er een informatiepunt van Age Friendly Cultural City en het Kunstcafé 55+.

Rozet op de Bult is geopend tijdens vaste openingstijden van De Beijer, maandag van 14u tot 16u, dinsdag van 10u tot 14u, woensdag van 10u tot 12.00u, vrijdag en zaterdag van 10u tot 14u. Iedere woensdag (om 15.30 uur) en donderdag  (15.00 uur) wordt er in Rozet op de Bult voorgelezen!

Pers vooraf

Deze content is gegenereerd in opdracht van Rozet in de Wijk

Share