De Jeugdwijkraad van Malburgen (foto’s)

Arnhemse jongeren ervaren hoe ze invloed kunnen krijgen op hun eigen leefomgeving en ontwikkelen daarbij belangrijke vaardigheden voor de 21ste eeuw. De trekkers van de Jeugdwijkraad zijn Chisom Okeke, Hicham Kaddar, Redouane Ajaid en Morwarid Popalzay. Ze komen zelf ook uit de wijk, zijn tussen de 15 en 18 jaar en vinden het belangrijk dat jongeren zelf meer invloed kunnen uitoefenen op hun eigen leefomgeving.

Morwarid Popalzay

Dit is Morwarid Popalzay, één van de vier trekkers van de Jeugdwijkraad. Morwarid is 15 jaar oud en zit op het Stedelijk Gymnasium. Morwarid houdt van jongs af aan al van debatteren. ‘Op het SGA heb ik een debatvereniging voor de onderbouw opgericht, ik trek er aan de touwtjes.’

Redouane Ajaid

Dit is Redouane Ajaid, één van de vier trekkers van de Jeugdwijkraad. Redouane is 16 jaar oud, heeft op het Stedelijk Gymnasium gezeten maar heeft toch gekozen voor het laten vallen van Grieks en Latijn. Hij volgt VWO op het Thomas ’s Kempiscollege en wil een steun zijn voor de wijk en er een bijdrage aan leveren. ‘Ja! Ik wil een afvaardiging zijn van het geluid van de jeugd van Malburgen West!’

Chisom Okeke

Dit is Chisom Okeke, één van de vier trekkers van de Jeugdwijkraad. Chisom is 15 jaar oud, heeft een jaar Beekdal Lyceum gedaan en zit nu in het laatste jaar van VMBO ’t Venster. Haar motivatie om trekker van de Jeugdwijkraad te zijn, is veiligheid in de wijk. Ze hoopt dat een debat er over aandacht genereert bij de Gemeente Arnhem.

Hicham Kaddar

Dit is Hicham Kaddar, één van de vier trekkers van de Jeugdwijkraad. Hicham is 18 jaar oud en volgt na het Olypmus College de opleiding SCW op het Rijn IJssel Veluwestraat. Daarnaast werkt hij 20u per week als coach bij het jongeren ondersteuningsorganisatie AM Support team.

Malburgse jongeren maken het verschil

Woensdagmiddag 27 februari was het Grote Jeugdwijkdebat van Malburgen een groot succes. Onder grote publieke belangstelling kregen de jongeren aandacht voor hun debatten en hun buurtplannen, als ook van het NOS Jeugdjournaal en andere landelijke media, zoals de jongerenzender FunX. Naast een groot aantal ouders en wijkpartners waren ook burgemeester Marcouch, wethouder Martien Louwers en een aantal raadsleden van de partij.

LEES MEER op ARNHEM DIRECT!

De Jeugdwijkraad wordt mogelijk gemaakt door Team Leefomgeving en de Wijkplatforms Oost en West en vele wijkpartners

Share