Velperpoortdistrict: een dynamisch geheel

Op de zojuist heringerichte Hommelstraat Arnhem ontmoeten we Mark Kuiper. Medio april heeft hij daar espressobar, café en exporuimte TAPE geopend. De Hommelstraat hoort dus officieel niet bij het Modekwartier. Maar er zijn meerdere ontwikkelingen gaande; het project 3D (Design, Duurzaamheid, Delicatessen) van Portaal en winkelstraatmanagement www.velperpoortdistrict.nl die allen raakvlakken met elkaar hebben.

Modekwartier of Velperpoortdistrict?

Waar hoort TAPE nu bij? “Velperpoortdistrict, hét district waar je moet zijn de komende tijd! Ik zie het niet als een project, maar als een district in ontwikkeling. De vraag waar dit bij hoort krijg je als mensen het een naampje willen geven, uiteindelijk zal het onder één noemer vallen. Dat komt vanzelf. De Hommelstraat, Steenstraat en Klarendalseweg zijn een gebied wat aan het veranderen is en waar leuke dingen ontstaan; een dynamisch geheel.”

Zonder subsidies

TAPE is in 2008 opgericht als initiatief om jonge, talentvolle kunstenaars, schrijvers en ontwerpers een podium te bieden voor experiment en onderzoek. “Ik wilde daar horeca aan koppelen voor de dagelijkse interactie. Toen dit pand beschikbaar kwam, zijn we met Volkshuisvesting er bovenop gesprongen om aan een horecavergunning te komen. Met een jaar wachten op bestemmingsplannen, is het gelukt. Maar het podium voor jonge kunstenaars blijft bestaan, de horeca en kunst lopen in elkaar over. Ik hoop wel dat we stichting TAPE met de horeca onafhankelijker kunnen maken van subsidies, dat is een gezondere balans.” TAPE heeft een biologische duurzame keuken met koffie, lunch en een assortiment aan bier en wijn met hapjes.

Vintage interieur

TAPE heeft ook iedere maand een wisselend programma met een andere kijkdoos (laat je verrassen!), iedere eerste woensdag van de maand ‘Koffiedicht’ met drie of vier schrijvers die voordragen, en een ‘wandbetaling’. Dat is het omgedraaide van ‘op de pof’; eerst een bedrag betalen van minimaal € 50,00 en daarna iedere keer dat je komt, bestellen. Je krijgt dan 5% korting op het hele assortiment. Het interieur van TAPE is in stijl van de jaren ’50 en ’60, met de bedoeling om een huiselijke sfeer te creëren. “Dat werkt voor heel verschillende mensen, we spreken een hele brede doelgroep aan. Ik had dat niet ingeschat, maar vind het erg leuk.” Speels springt Mark voor de foto. “Zo springen we er in!”

TAPE, Hommelstraat 66. Alleen maandag gesloten. www.ilovetape.nl

____________________________________

Deze content is gemaakt voor de ‘Klare Taal’ pagina van wijkkrant Klarendal In 2011 leende de wijkkrant van Klarendal zich nog voor ‘advertorials’ van nieuwe ondernemers in de buurt.

Bewaren

Bewaren

Share