Hulp van vrienden en familie

Nikki Giling ontwerpt accessoires. Nikki is drie jaar geleden afgestudeerd met een pettencollectie op Artez. Tijdens haar studie volgde ze ook een opleiding leren tassen maken in Nieuwegein. “Eigenlijk ben ik direct voor mezelf begonnen. Eerst vanuit een atelier met medestudenten. Er was samenwerking met modeontwerpers voor exposities en modeshows tijdens Amsterdam Fashion Week en in Londen. Uiteindelijk wilde ik toch mijn eigen plek hebben.

100%MODE

“Ik ben gaan praten met het projectbureau 100%MODE, ben gegroeid en had een eigen weg genomen. Ik heb ook nog tijdelijk in een van de appartementen gezeten boven Goed.proeven.” Ondertussen woont en werkt Nikki aan de Klarendalseweg. “ In het modekwartier is het een toegevoegde waarde dat er veel jonge ondernemers zijn gevestigd en dat er dingen worden georganiseerd. Verder het aanzien; je kunt je producten gelijk presenteren en er de reacties op zien.”

Maatschappelijk ondernemen

Nikki’s designproducten zijn allemaal van zachte materialen en textiel, mode- en interieur accessoires. “Mijn kussens laat ik maken door ‘Wereldwijven’ in Dordrecht, een handwerkatelier o.a. met als doel  positieverbetering van vrouwen uit diverse culturen. Ja dat is maatschappelijk ondernemen, misschien kan ik dat meer gaan doen in de toekomst.”

Leven van het atelier

Nikki is als freelancer ook te vinden bij het LeerLokaal, waar ze les geeft aan mensen met interesse voor mode en design en waar ze mee werkt workshops te ontwikkelen. “Het is nog niet haalbaar van mijn winkel/atelier te leven. Ik moet de werkzaamheden dus voorlopig combineren, maar ik vind het allebei leuk om te doen. Het combineren gaat soms lastig, maar ik krijg gelukkig hulp van vrienden en familie.”

Nikki vindt het soms wel wat druk aan de Klarendalseweg met auto’s en scooters. “Maar ook leuk dat ik buurmeisje Demy vaak op bezoek krijg…”

________________________

Deze content in gemaakt voor de ‘Klare Taal’ rubriek van wijkkrant Klarendal toen er nog ruimte en geld beschikbaar was om jonge ondernemers advertorials te gunnen.

Bewaren

Bewaren

Share