‘Webwinkels zijn er al duizenden van’

Hoog aan de Klarendalseweg zijn bijzondere T-shirts te vinden. Op nummer 178 opende Karin Rijckevorsel afgelopen september haar winkel, ook haar onderneming was in de eerste instantie alleen een webshop.

Van web naar winkel

Karin deed MTS grafisch waarmee ze folders, huisstijlen en logo’s leerde ontwerpen. Daarna volgde ze ook een opleiding modevormgeving. Met deze opleidingen werkte ze altijd freelance in opdracht en parttime als stylist in accessoires. “En dan is de klant de koning. Ik had meer behoefte mijn eigen ding te doen. Ik kan dit nu combineren.” In 2010 opende Karin haar webshop, stond met haar T-shirts wel op festivals en flyerde tijdens de Nacht van de Mode: “Want ja, webwinkels daar zijn er duizenden van ik en kon zo zien of mijn producten wel aansloegen.” Karin woont bovenin Klarendal in een SLAK pand en zag al die ontwikkelingen van het modekwartier voor haar neus gebeuren. “Ondertussen begon ik in mijn werkruimte thuis er wel uit te groeien. Ik was al met het projectbureau 100% Mode in contact gekomen, omdat ik mee had gedaan aan de 3Dx3D designmarkt in het voorjaar én de Nacht van de Mode 2011 en mijn oog was gevallen op dit pand. Ik heb er wat vaart achter gezet en kreeg in augustus de sleutel!”

Wijken voor Kunst

Het pand was redelijk opgeknapt, maar er is nog veel aandacht naar het interieur gegaan. Met als doel om tijdens Wijken voor Kunst in september te openen. Dat is gelukt. “Dat was een leuke start. Niet alleen genodigden maar ook voorbijgangers kwamen binnen. Ik heb veel positieve reacties gekregen en leuk verkocht.”

Plotteren

Plotz’ T-shirts zijn in de eerste instantie shirts met bijzondere prints. Karin snijdt haar eigen ontwerpen met een plotter uit, waarna ze verhit op de shirts worden geprint. Alle shirts zijn van eco katoen en de prints worden maximaal 50 keer gebruikt. “Maar het gaat vooral om de prints op textiel. Ik heb nu bijvoorbeeld ook sjaals en shirts met lange mouwen. Ik ben ook over kussens aan het nadenken. Dat is dan het leuke van een winkel; je kunt gelijk de reacties van de mensen horen en testen of het werkt.”

Karin is blij dat ze nu een ruimte heeft waar ze zowel winkel al werkruimte heeft. “Ik vind het ook leuk dat er gezamenlijk dingen door de modeondernemers worden ondernomen. Ik zie enthousiaste mensen die elkaar stimuleren en versterken.”

www.plotz.nl  – Klarendalseweg 178

____________________________

PS Deze content is gemaakt voor de wijkkrant van Klarendal in de tijd dat er nog ruimte was voor advertorials voor nieuwe ondernemers.

Share