Kimberly doet het dan maar gelijk goed

‘Van lui op de bank naar sportief’

Kimberly de Haas (22) kan over zeven weken Miss Beauty of Gelderland worden. Tijdens bootcamps door de modder  (‘Dat is bikkelen!’), fotoshoots, catwalk training op hoge hakken, personal coaches in de sportzaal, sponsors zoeken voor goede doelen – ze maakt het allemaal mee.

Beautifull

Via Facebook werd ze gescout vanuit de organisatie om mee te doen met de Miss Beauty of Gelderland verkiezing. “Ach, zo’n vleeskeuring…” dacht Kimberly (22). “Maar misschien kan ik er eens wat opdrachten uit wegslepen bij de fotografen als visagiste, want daar ben ik voor opgeleid terwijl ik bijna fulltime als schoonmaakster werk. Dat doe ik natuurlijk liever niet, maar ja – er moet toch brood op de plank komen. ‘Ik zie wel!’ dacht ik.” Dus ze ging toch maar naar de casting in maart. Van de 120 dames tussen de 20 en 26 jaar werd zij gekozen als één van de vijftien finalistes. Ze is niet alleen de enige finaliste uit Arnhem, maar ook een écht Klarendals meisje; al vijf generaties op rij woont haar familie in deze wijk.

Oh jee, best hoge hakken hè!

Ze kijken bij de organisatie ook naar innerlijk en er is een wereld voor haar open gegaan. “Toen ik door was wilde ik er ook alles voor doen. Ik wordt wel op de proef gesteld, want je hebt er bijna een dagtaak aan. Maar ik kreeg een half jaar geleden een whiplash en had niet gedacht hier nu te kunnen staan.” Hoge hakken dragen is een ding waar nog op geoefend moet worden. Kimberly haalt de centimeter er bij. “Oh jee, deze zijn wel erg hoog zeg – vijftien centimeter! Maar ja, als ik het toch doe, dan doe ik het goed.”

SMS!!

Binnen een maand zijn er zó veel SMS-jes gestuurd met de tekst ‘Poll Gelderland Kimberly’ naar 3010, dat zij nu op nummer één staat. Dat ziet er goed uit, blijven Sms’en dus – dat telt toch voor 20% mee bij de uiteindelijke beoordeling en dat kan tot en met de dag voor de finale 23.59u. Die vindt plaats op 11 juni. Als Kimberly wint? “Dan ga ik door met werk voor goede doelen. En misschien wel verder als Miss Beauty van Nederland, of wellicht wat modellenwerk doen. Maar eerst ga ik feest vieren als wij tijdens de Nacht van de Mode terug thuis komen van de finale!”

Dit artikel is een preview van een uitgebreider artikel wat in mei verschijnt in wijkkrant Klarendal.

Share