Natuurtalent

Ondernemend Kunstrijk

“We zijn de school in de wijk en willen graag de wijk in de school. We hebben op onze school zes groepen en we willen de verbinding maken met bedrijven in de wijk.”

In maart gingen de leerlingen van basisschool Kunstrijk een hele week iedere dag op pad om een bedrijf in de wijk te bezoeken. Daar kregen ze niet alleen een kijkje achter de schermen bij de ondernemers, maar hielpen ook met de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf. Hard werken dus! Met als gevolg dat er duidelijk een verbinding is ontstaan tussen de school en de wijk.

Groep 5/6 – Helder Eetcafé

Kok Michel en kelner Tom ontvingen de kinderen met het doel om ze een klein beetje te laten snuffelen aan horeca. Iedere ochtend maakt Michel een paar boterkoeken. Deze gebruikt Helder Eetcafé in stukjes voor bij de koffie, maar gasten kunnen ook een puntje bestellen. Deze ochtend maakten de leerlingen de boterkoek zoals Michel dat dagelijks doet.

Daarna kregen de kinderen les; Tom gaf ze een cursus obertje spelen met een dienblad. Alle kinderen mochten met een paar glazen óf met een heleboel door de zaak lopen, onderwijsassistente Rabia bedienen of elkaar én weer lege glazen ophalen. ‘Daar zitten een paar natuurtalenten tussen!’ aldus Tom.

Bijlage wijkkrant Klarendal

Van alle groepen, alle kinderen en alle verhalen is een vier tabloid pagina tellende bijlage verschenen in april van dit jaar, in de wijkkrant van Klarendal.

Bewaren

Bewaren

Share