Rob’s tijdelijke paviljoen Halfweg @ Ruimtekoers

Kunstenaar Rob Voerman en zijn team hadden in het kader van het festival ‘Ruimtekoers – wij zijn de stad’ een paviljoen gebouwd tegenover winkelcentrum Kronenburg in Arnhem Zuid. Vlak nadat de laatste hand aan het paviljoen werd gelegd (foto), vertrok Rob voor zeven weken werk naar China.

Ruimtekoers, wij zijn de stad

Het festival was elf dagen een cultureel avontuur door de wijken Kronenburg en Vredenburg in Arnhem-Zuid, met als hoofdlocatie  het leegstaande kantorenpand op Groningensingel 51. ‘Het zijn de mensen – in al hun diversiteit en kleurrijkheid – die de stad maken. Met exposities, theater-, muziek- en dansvoorstellingen, workshops en lezingen, gemaakt door zowel professionals als stadsbewoners, deelt Ruimtekoers nieuwe perspectieven op het samenleven in de stad’, aldus Ruimtekoers.

Paviljoen Halfweg

Schuin tegenover het hoofdgebouw én tegenover winkelcentrum Kronenburg heeft het festival kunstenaar Rob Voerman de opdracht gegeven een tijdelijk paviljoen te ontwikkelen, mogelijk gemaakt door het Mondriaan fonds. Samen dachten zij naar idee van het festival na over openbare ruimte en ontmoetingsplekken; paviljoen Halfweg werd op een braakliggend veld elf dagen een feit. Voerman’s installatie fungeerde als ijkpunt in een buurt waar ontmoetingen ontstaan tussen tegenpolen.

Kunstbedrijf Arnhem

Actieve bewoners uit Arnhem Zuid, verenigd in het platform ZuiderZiel, bedachten onder begeleiding van Kunstbedrijf Arnhem activiteiten om bewoners aan te bieden in het paviljoen. Bij de houtkachel en onder het genot van een kop koffie of thee, gezet door de twee topgastvrouwen Fleur en Anne, waren er workshops en een boel bedrijvigheid. Alle dagen van het Ruimtekoers festival was paviljoen Halfweg een komen en gaan van mensen – een ontmoetingsplek pur sang voor de Wijk Vredenburg en Kronenburg en Appelgaard Arnhem én festivalbezoekers.

Een bericht met volledige programmering stond tijdig gepubliceerd op Arnhem Direct.

Share