De foto bij de CD die nooit werd gemaakt

Een toevallig gesprek in de kroeg deed me de archieven in gaan. Ik werd herkend als de fotograaf die, tja, toen ooit eens zo’n mooie foto had gemaakt van – The Rascals. Even nadenken…

Ballroom Theater

We kwamen er uit. Het was het Ballroom Theater, een tijdelijk theater in de wijk Klarendal Arnhem, waar programmering heerlijk werd gemixt en daardoor ook het publiek; alle lagen van de bevolking stonden in de rij om op tijd een (heel goedkoop) kaartje te bemachtigen voor de avond. We spreken over 2007. Ik fotografeerde alle negen zaterdagen er op los en heb de archieven netjes op orde.

Wortels in de wijk

En daar waren ook The Rascals twee maal op het programma; ‘vetkuiven, buikschuivers, bier en knokpartijen sinds de jaren 60. Alle clichés waren van toepassing op deze band die zijn wortels had in de volkswijk Klarendal’ (bron Poparchief Arnhem). Ik zag ze voor het eerst en vond het enorm grappig om een stel oude knoeperds met zoveel passie voor rock aan de gang te zien. Er waren zelfs gesprekjes ontstaan, over een fotoshoot voor hun nog te maken CD. Ik fantaseerde over een vuilnisbelt of een afbraakterrein, dat leek me een goede setting voor deze rauwe pure band.

Voorbij

Ik zag ze voorbijlopend in een huiskamer nog wel eens samen pingelen op de gitaar. Van de fotoshoot is nooit iets gekomen. Bestaan ze nog? ‘Nee… sinds het overlijden van Hans spelen we niet meer. Maar de foto voor de CD hadden we in ieder geval al!’

Foto: Rascal van het eerste uur Cees Mulder, 7 juli 2007

Share